Alle klantcases
20 juli 2020

Iedereen profiteert van samenwerking NutSelect en Salesdock

Energiedistributeur NutSelect en sales-applicatie Salesdock werken samen om gemeenschappelijke klanten nog beter van dienst te zijn. Met een geavanceerde API-koppeling tussen de software van beide partijen hebben verkooporganisaties toegang tot de beste energiedeals én de vrijheid en flexibiliteit tot verbreding van hun eigen aanbod, bijvoorbeeld met andere markten zoals internet & tv thuis, SIM-only en laadpalen.

De uitgangspositie is dat alle betrokken partijen in het ‘ecosysteem’ van de energiemarkt profiteren van de samenwerking. Leveranciers kunnen eenvoudig op één plek proposities toevoegen, wijzigen en verwijderen. Verkooporganisaties werken vanuit één overzichtelijk systeem met meerdere leveranciers. En daardoor profiteert de klant van het beste aanbod. Resultaat: gemak voor de leveranciers, tevreden klanten en blije verkopers. En dat is wat Salesdock en NutSelect verenigt: verkopers het leven makkelijk maken zodat de klant profiteert van de beste deals.

Platform-innovatie op de energiemarkt
Mark Hekkelman, CEO van Salesdock, vertelt dat nog niet zo lang geleden elke energieleverancier zijn eigen platform had van waaruit wederverkopers contracten verkochten. “Dat was onhandig voor verkooporganisaties die proposities van verschillende aanbieders verkopen. Zij kregen te maken met een wirwar aan systemen waardoor een verkoper meer tijd kwijt was in het digitale oerwoud dan met zijn eigen vak: adviseren en verkopen. En dat is waarom we Salesdock hebben ontwikkeld.”

Energiedistributeur NutSelect gebruikt een eigen platform van waaruit de wederverkopers de proposities van de energieleveranciers kunnen verkopen. Erik Verdam is COO en General Manager van NutSelect. Hij legt uit waarom het eigen platform voor NutSelect zo belangrijk is. “Wij hebben onze software zo ingericht dat alle processen efficiënt verlopen. De partners (wederverkopers) maken dankbaar gebruik van dit platform om eenvoudig de proposities van verschillende leveranciers te verkopen.”

Het speelveld verandert
Verkooporganisaties zijn steeds vaker op zoek naar verbreding van hun aanbod met bijvoorbeeld internet & tv thuis, SIM-only en laadpalen. Mark Hekkelman: “Juist om in deze veranderende behoefte te voorzien, biedt Salesdock een onafhankelijk verkoopplatform voor leveranciers, distributeurs en verkopers. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat steeds meer leveranciers en verkooporganisatie Salesdock gebruiken als centraal en onafhankelijk platform”. Ook sommige partners van NutSelect klopte aan met de vraag of ze de energie proposities vanuit NutSelect via Salesdock konden verkopen. Daarna duurde het niet lang voordat Salesdock en NutSelect de koppen bij elkaar staken om te bespreken op welke manier ze deze verkooporganisaties het best kunnen helpen.
Koppeling bouwen
NutSelect blijft gebruik maken van hun eigen systeem. Erik Verdam legt uit waarom: “Ons systeem hebben wij jarenlang doorontwikkeld om alle processen te optimaliseren, van verkopen en administratie tot het inladen van proposities. Dat gooien we niet zomaar weg.” Tegelijkertijd wil Verdam zijn partners geen systeem opleggen. “Ons doel is altijd geweest om onze partners zo goed mogelijk van dienst te zijn. In dit geval zijn we onze partners het best van dienst door ons systeem met Salesdock te koppelen.” Het is deze visie die zorgde voor een klik tussen NutSelect en Salesdock. Mark Hekkelman bevestigt dit: ‘Salesdock bestaat om het verkopers zo makkelijk mogelijk te maken. Wij brengen verschillende markten en aanmeldsystemen samen in één sales-applicatie, zodat de verkoper alles heeft wat hij nodig heeft om verkopen weer leuk te maken. Een koppeling met het systeem van een grote distributeur als Nutselect is daarom een logische stap.’
De oplossing
Partners van NutSelect kunnen heel eenvoudig gebruik maken van Salesdock. Dit werkt twee kanten op. Enerzijds worden alle gegevens vanuit Nutselect en leveranciers ten aanzien van proposities en tarieven automatisch ingeladen in Salesdock en realtime geupdate. Anderzijds wordt de informatie van alle orders vanuit de verkoper (aantal verkopen, details van contracten etc.) direct verwerkt en automatisch opgenomen in het systeem van NutSelect. Op deze manier werken verkooporganisaties vanuit één systeem, ook wanneer hun portfolio uit meer dan alleen proposities vanuit NutSelect bestaat. En vice versa: verkooporganisaties die Salesdock gebruiken kunnen nu ook eenvoudig de proposities van NutSelect toevoegen aan hun portfolio zonder in verschillende platforms te hoeven werken.
Toekomst
Erik Verdam en Mark Hekkelman vinden elkaar in het toekomstbeeld dat flexibiliteit, bijvoorbeeld voor de verbreding van het aanbod van verkooporganisaties, steeds belangrijker wordt. Verdam: “Vraag en aanbod op de markt veranderen continu en het ‘ecosysteem’ beweegt voortdurend mee. We blijven daarom samenwerken om het verkopers makkelijk te maken om klanten het beste aanbod te doen.” “En dat is waar het uiteindelijk om draait”, bevestigt Hekkelman.

Verder lezen

Meer cases

Volg ons ook op LinkedIn
Nieuwsbrief
Mis nooit het laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
🇳🇱
NL
02:37
🇮🇳
IN
07:07

© 2023 Salesdock | Privacy policy