strings.skip_to_content
Alle klantcases
07 maart 2022

Clean Energy en WVE werken vol vertrouwen aan een duurzame toekomst

Het was 2019 toen Clean Energy oprichter Gert-Jan Klaren aanklopte bij Salesdock. Het begon allemaal met een campagne rondom FC Emmen. Daarna werd de samenwerking geïntensiveerd en sloten andere partijen zich aan, waaronder Wij Vergelijken Energie (WVE). Inmiddels kunnen we spreken van een hechte vertrouwensband waarbinnen verschillende partijen vol inzetten op een duurzame toekomst. We spraken met Gert-Jan Klaren (Clean Energy) en Michael Versluis (WVE) over de duurzame toekomst van de stormachtige energiemarkt.

Gert-Jan richtte samen met zijn compagnon Leo Hoenders in 2017 Clean Energy op binnen de Holthausen Groep. In juli van dat jaar verkreeg Clean Energy een leveringsvergunning. Sindsdien verbindt Gert-Jan zijn passie voor duurzaamheid aan zijn commerciële instinct en helpt hij consumenten en kleine mkb’ers aan duurzaam opgewekte energie. Het bedrijf heeft inmiddels twee adviseurs in dienst, maar verkoopt voornamelijk via externe partners, zoals de verkooporganisatie WVE van de jonge ondernemer Michael Versluis. Inmiddels heeft Gert-Jan het aanbod van Clean Energy uitgebreid. “Onder de vlag van Clean Energy Solutions ondersteunen we particulieren en ondernemers met verduurzamen. We adviseren en faciliteren onder meer met zonnepanelen en laadpalen”. WVE is één van de partners waarmee Clean Energy de volgende stappen zet op de weg naar een duurzame toekomst.

Het begon in een voetbalstadion
De samenwerking tussen Clean Energy en Salesdock begon met een online campagne rondom FC Emmen. “De samenwerking verliep goed, zowel zakelijk als persoonlijk had ik direct een goede klik met Mark en Nick van Salesdock.” Het is niet toevallig dat de goede band begon met een project rondom een voetbalclub. De gezonde rivaliteit tussen de clubs van Gert-Jan (FC Emmen), Mark (Vitesse) en Nick (FC Twente) is de katalysator van een sterke samenwerking waarin het vertrouwen in elkaar groot is. Ook de partners van Clean Energy, zoals WVE, sluiten hier graag op aan. Oprichter Michael (en NEC fan): “Wij werken met Clean Energy samen op het gebied van energielevering en verduurzaming. Het bijzondere is dat het ook daadwerkelijk als een partnership voelt met een gezamenlijk ideaal.” Gert-Jan: “Door in vertrouwen met elkaar samen te werken, durven alle betrokken partijen echt te investeren. We nemen risico’s bij elkaar weg, vertrouwen is de basis.”
Stormachtige markt
Je hoeft geen ingewikkelde studies te volgen om op te merken dat de energiemarkt zacht gezegd in een stormachtige situatie verkeert. “De energieprijzen schieten omhoog en fluctueren soms zelfs 10 tot 20 procent op één dag”, schetst Gert-Jan de situatie. “Via Salesdock kan ik de prijzen realtime actualiseren voor alle partners.” De tijd dat klanten overtuigd werden met lagere energieprijzen lijkt voorlopig voorbij. “Overstappen is nu vaak minder aantrekkelijk omdat het geen lagere energieprijs oplevert, daarom is het juist nu belangrijk om onze klanten te helpen energie te besparen en te helpen met duurzame oplossingen.” De duurzame en economische prikkel komen nu samen en dat is Clean Energy op het lijf geschreven. “Juist daarom is de samenwerking met op duurzaamheid gerichte partners op dit moment cruciaal”, wijst Gert-Jan op WVE. Michael sluit zich daarbij aan: “We weten wat we aan elkaar hebben. Daardoor hebben we meer zekerheid in deze bijzondere tijd.”
Groene toekomst
Clean Energy Solutions en WVE maken op dit moment gebruik van de nieuwe ‘zonnepanelenflow’ en ‘laadpalenflow’ van Salesdock. “Door deze flows kunnen steeds meer partners aansluiten en dat biedt ons de kans flink op te schalen”, licht Gert-Jan toe. De ontwikkelingen staan niet stil aan de kant van Clean Energy Solutions. Groene daken zijn het volgende mooie initiatief dat is toegevoegd aan het portfolio. Weer een mooie stap naar een nog groenere toekomst.
“Qua techniek denk ik niet dat er binnen onze branche een beter platform is om orders in te schieten en samen te werken, althans niet wat zo duidelijk en simpel is.”
Michael Versluis, WVE

Salesdock is continu in gesprek met Clean Energy, WVE en andere gebruikers om de flows voortdurend te optimaliseren. Ook Michael is enthousiast: “Qua techniek denk ik niet dat er binnen onze branche een beter platform is om orders in te schieten en samen te werken, althans niet wat zo duidelijk en simpel is. Als we het dan niet begrijpen dan staat er een kennisbank waar alles van A tot Z in te vinden is, komen we er dan niet uit dan is er altijd iemand die vrijwel direct voor ons klaar staat.” Zo werken de rivaliserende voetballiefhebbers gebroederlijk samen om de commerciële kant van de energietransitie in de goede banen leiden. En daardoor wint uiteindelijk iedereen.

Verder lezen

Meer cases

Volg ons ook op LinkedIn
Nieuwsbrief
Mis nooit het laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
🇳🇱
NL
07:15
🇮🇳
IN
10:45

© 2024 Salesdock | Privacy policy