Alle berichten

Hoe User Experience een grote kracht is binnen Salesdock

User Experience, ook wel UX. Een term die immens populair aan het worden is, om alle goede redenen. Van het vervullen van de behoeften van eindgebruikers tot het definiëren van user journeys, UX design speelt een belangrijke rol in het succesvol functioneren van een digitaal bedrijf.

Maar ondanks de overvloed aan UX designers, blijft de exacte rol voor de meesten nog steeds een mysterie. Een goed moment dus, om op te helderen waarom wij bij Salesdock ons one-(wo)man design team niet met één, maar zelfs twee nieuwe UX designers hebben uitgebreid.

Ieder die het Salesdock-platform gebruikt, weet dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om de omgeving in te richten naar eigen wens. Iedere doelgroep en ieder kanaal heeft haar eigen specifieke ins & outs, waar wij als Salesdock de beste oplossing voor bieden. Door deze overvloed aan functies, keuzes en gegevensvelden, is het echter makkelijk om hier snel de weg in kwijt te raken. En laat dat nou precies het punt zijn waar het designteam als reddende engel om de hoek komt kijken.

Om het maximale uit het platform te halen, zonder af te doen aan effectiviteit en bruikbaarheid, werken onze designers dagelijks aan het optimaliseren van de gebruikerservaring van onze klanten. Ze richten zich hier niet alleen op het designen van een mooie omgeving, maar pakken elke kwestie bij de core aan. Met het stellen van de juiste (ja, en soms ook de enorm kritische 😉) vragen en het observeren van de huidige gang van zaken (bijvoorbeeld door mee te lopen met deur-aan-deur verkopers of mee te luisteren met callcenter agents) definiëren ze de behoeften en wensen van de klant. Er wordt hier verder gekeken dan alleen de bestaande vraag; vaak is er een onderliggend thema waar in eerste instantie nog niet aan is gedacht.

Zodra er een duidelijk beeld is gevormd van de gebruikersbehoefte, wordt er gezocht naar een passende oplossing. Ons designteam maakt gebruik van meerdere ontwerpmethodes, zodat alle mogelijkheden worden uitgelicht. Vervolgens worden er prototypes gemaakt, waarmee deze mogelijkheden worden getest op zowel gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en impact. Op het moment dat een prototype genoeg is aangescherpt en alle tests heeft doorstaan, wordt het ontwerp doorgestuurd naar ons IT-team in India, waar alle designs worden omgetoverd tot perfect-werkende functionaliteiten. Tijdens dit gehele proces is er constant interactie met de klant, zodat er waardevolle oplossingen ontstaan die zorgen voor een vloeiend, fijn en vertrouwd salesproces. Precies wat wij als Salesdock willen bereiken.

Maar dat is nog niet alles. Ons designteam is niet alleen bezig met het optimaliseren van de huidige omgeving, ze werken ook aan het uitbreiden van Salesdock zelf. Met de ambitie om Salesdock geschikt te maken voor alle verschillende verkoopkanalen (ja écht!), is het van belang om te bepalen wat er nodig is om dit doel te kunnen waarmaken. Door onderzoek te doen naar potentiële markten en op verschillende manieren gegevens te verzamelen, brengen onze designers in kaart wat er moet gebeuren om ook deze markten te kunnen bedienen; of het nou het gaat om het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, het aanpassen van microcopy of het weglaten van bepaalde features.

De mogelijkheden die hier uitkomen blijven echter niet alleen binnen het designteam; de verschillende scenario’s worden besproken met de rest van ons team, zodat er gedegen keuzes gemaakt kunnen worden waar het gehele team achter staat.

Wanneer er met het Salesdock-team besloten wordt een specifieke markt te gaan betreden, zorgt het designteam ervoor dat dit proces effectief in gang wordt gezet. Oftewel; vragen stellen, luisteren, brainstormen, ontwerpen en testen.

Als we dan terugkomen bij de vraag waarom wij ons team hebben uitgebreid met wel twee (!) UX designers, is het antwoord eigenlijk heel simpel: Ons designteam draagt bij aan het behalen van onze ongekende ambities om én nieuwe markten, én nieuwe landen te betreden, en ze maken de IT-wereld voor onze klanten een stukje simpeler, fijner en mooier.

Volg ons ook op LinkedIn
Nieuwsbrief
Mis nooit het laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
🇳🇱
NL
15:40
🇮🇳
IN
20:10

© 2024 Salesdock | Privacy policy